اشنایی با تانک بر Faun SLT-50 Elefant ساخت المان

ساخت وبلاگ

Besmellah_13.png

JKO.jpg

سلامی دوباره خدمت عزیزان ، انشالله که حاتون خوب و روزگار به کامتون باشد :rose: :rose: :rose: :rose:

کشور المان در ساخت ادوات نظامی خصوصا  زرهی و زمینی سابقه طولانی دارد ، در نیروی زمینی هر کشوری انتقال تجهیزات زرهی به خط مقدم و گذر از موانع و سطوح ناهموار سطحی امری مهم است لذا کشورهایی که میخواهند نیروی زرهی خود مانند تانک ، هویترز ، نفربرها و... را حمل کنند باید خودروی transporter پیشرفته و قدرتمندی در اختیار داشته باشن.  Faun SLT-50 ، اولین تانکبر پیشرفته و قدرتمند المانی ها بود که در سال  1960  توسط شرکت Elefant Tank طراحی شد و به تدریج و به مرور زمان این قول کشنده مورد بروز رسانی قرار گرفت . فلسفه طراحی این تانک بر به پروژه MBT-70  برمیگردد ، در همان سال های 1960 با اعلام نیازی که از سوی ارتش  زمینی ایالت متحده و جمهوری فدرال آلمان مبنی بر نیاز تانکی برای میدان نبرد اعلام شد با همکاری دو کشور مدل جدیدی از تانک ام 60 طراحی ،  که بعدها با نام  پروژه MBT-70 از ان یاد میشد .

مدل نهایی MBT-70

47zpbhi08xck.jpg

متاسفانه پروژه ساخت این تانک به دلایل فنی و هزینه بالا به خوبی پیش نرفت و بعدها کلا پروژه منحل شد و هر دو کشور به دنبال ساخت تانک خود که در نهایت تانک  ابرامز ، برای امریکا و لئوپارد ، برای المان طرحش شکل گرفت ، رفتند . در ان زمان پروژه MBT-70 غیر از بحث های فنی دقدقه های دیگری هم داشت و ان هم بحث حمل ان بود ، در همان موقع بود کشور المان به فکر ساخت  خوروی تانک بری بود که بتواند حداقل 50 تن با را حمل کند . طراحی این کشنده زرهی به شرکت Faun واگذار شد ، پیش نمونه اول این خودروی حمل تانک در سال 1971 اماده و پس از طی ازمایش های مختلف در نهایت در سال 1976 تحویل یگان زرهی این کشور با نام SLT-50 Elefant شد. خودروی تانکبر قدرتمند SLT-50 Elefant  به دلیل مشکلات فنی و نیاز به بروز رسانی تا سال 1979 تولید شد که در این بازه زمانی تقریبا 324 دستگاه خودروی تانکبر تحویل ارتش المان شد . به مرور زمان این تانک بر ها مورد بروز رسانی قرار گرفتن که در سال  1983 طرح هایی برای بروز رسانی ان به استاندارد سطح 3 (SLT-50-3) برنامه ریزی شد که نهایتا پس از طی ازمایش های مختلف این نوسازی در سال 2000 تکمیل و انتظار میرود این خودرو ها تا سال 2015 مورد استفاده قرار گیرند. پس از سال 1979 ارتش المان تصمیم گرفت تعداد محدودی از خودروهای تانک بر خود را به کشورهای دیگر بفروشد و هزینه انرا صرف بروز رسانی مدل قدیمی تر بکند ، کشور لهستان 6 خودروی تانک بر  SLT-50 Elefant  و کشور بحرین و عربستان سعودی از مشتریان این محصول بودن . این خودرو توان حمل بار و تانک را تا 52 تن دارا میباشد، وزن خالی این تانکبر22.8تن است.

خودروی تانکبر قدرتمندSLT-150ر سال 1983 مورد  اورهال سنگینی قرار گرفت که از جمله مهترین انها میتوان به  استفاده از سیستم کنترل باد مرکزی (همین امر باعث شد تا حد زیادی تحرک این خودرو در جاده های ناهموار و مناطق گل آلود یا شنی که رفت و آمد خودرو مشکل است  به خودرو کمک کند) ، استفاده از سیستم تعلیق هیدرولیک  ( این کار باعث شد حمل تانک های سنگین نظیر لئوپارد راحت تر انجام شود ) ، سیستم سردکن از نوع ترموکینگ ( این سیستم باعث میشد موتور در مسافت های طولانی داغ نکند و همچنین اب خنک را برای خدمه این خودرو در حین رانندگی فراهم میکرد )  . خودروی تانکبر SLT-50 یک خودروی قدرتمند با قالب 8*8 است  کشنده این خودرو از 6 اکسل تشکیل شده است که  دو اکسل عقبی هر کدام دارای چهار چرخ بوده و دو اکسل جلویی هرکدام دارای 4 چرخ میباشند و در مجموع قسمت کشنده خودرو دارای 8 چرخ میباشد، لازم به ذکر است که کنترل این خودرو توسط اکسل های جلویی انجام میبشود . کابین  داخل این تانکبر میتواند چهار نفر را حمل کند  ، یک نفر راننده  و سه نفر مامور  حمل تانک برروی کمرشکن هستن .

 کابین این تانک بر طوری طراحی شده است تا بتواند وسائل مورد نیاز خودرو مانند زنجیر های مخصوص برای فیکس کردن تانک  بر روی کمر شکن ، حمل پرچم قرمز  و چراغ اضافی در شب برای اعلام حضور ، جعبه ابزار و....... را در خود جای دهد . در سقف این خودرو دریچه ای تعبیه شده که بتوان در صورت نیاز و احساس خطر یک مسلسل اتوماتیک12.7  م.م نصب کرد و از خودرو محافظت کرد ، لازم به ذکر است شیشه های این تانک بر ضد گلوله بوده و میتواند در برابر گلوله های تا 12.7 میلیمتری مقاومت کند و عنوان شده است که مدل های جدیدتر میتواند  در مقابل انفجار تا 8 کیلوگرم ماده منفجره مقاومت کند. در مدل های جدید از خانواده SLT زره های اضافه شونده برای امنیت خدمه  به کابین متصل میشود تا در برابر  اصابت مهمات کالیبر پایین و توپخانه مقاومت کند .   در پشت کابین این تانک بر یک پمپ هیدرولیک برای گرداندن دو قرقره که قطر انها تقریبا 3 سانتیمتر  است تعبیه شده ، از مهمترین وظایف این قرقره مقاوم میتوان به کشیدن خودروهای نظامی اسیب دیده که توان حرکت بر روی کمر شکن را ندارن اشاره کرد. نکته بعدی که در مورد این تانک بر میتوان به ان اشاره کرد  پهنای چرخهای این تانکبر است به این صورت که در مدل های ابتدایی SLT-50 پهنای چرخهای  ان در قسمت کشنده 280 میلیمتر  و در قسمت کمرشکن 280 میلیمتر عنوان شده است ولی گویا در مدل های بعدی SLT-50-2 ، SLT-50-3  پهنای چرخ در قسمت کشنده کمی کاهش داشته و به 260 م.م رسیده  ولی در قسمت کمر شکن با افزایش پهنای چرخ مواجه بوده و پهنای ان به 350 م.م رسیده است.

قلب تپنده این تانکبر در مدل های مختلف متفاوت است بدین صورت که در مدل اول ازیک موتور  دیزل خورجینی توربو شارژ سرامیکی  30 لیتری  مرسدس بنز مدل  MB 837 -EA 500  با توان تولیدی 730 اسب بخار استفاده میکند  که بعدها مورد بروز رسانی قرار گرفت  و مدل پیشرفته تر ان در تانکبر SLT-50-2  نصب شدن ، این موتور قدرتمند اجازه می دهد تا با حداکثر سرعت 65 کیلومتر بر ساعت در جاده مسطح و با سرعت 40 کیلومتر بر ساعت در جاده های ناهموار بتوانید این تانکبر را برانید . قلب تپنده نسل سوم این خودرو از موتور DEUTZ استفاده میکند ، در این مدل یکی از بهترین کمپانی الملنی به نام ZF گیربکسی اتوماتیکی برای این کشنده تولید کرده که واقعا قدرتمنده که بصورت 4 دنده جلو و 2 دنده عقب میباشد .

با گذشت زمان و روی کار امدن  تانک های پیشرفته تر و لذا سنگین تر  که بعضا به دلیل  بسته های حفاظتی مختلفی بود که  استفاده میکردن و همین علت هم باعث میشد وزن بعضی از تانک ها به بالای 60 تن هم برسد لذا این  امر باعث شد تانک بر های سری Elefant به مرور زمان از ارتش این کشور کنار گذاشته شود . در سال 2013 نانک بر MAN HX81 جایگزین تانکبرهای سری SLT-150-2  شد ( تانک بر SLT-150-2 یک نمونه از ان ساخته شده بود که مخصوص عبور از جاده های بسیار سخت بود و بانام FAUN FS42.75 / 42 شناخته میشد ، از این تانکبر تنها 47 نمونه  ساخته شد ،  از ویژگی های مهم دیگر ان استفاده از گیربکس اتوماتیک ZF  ، استفاده از موتور KHD 171 Deisel با توان تولیدی 525 اسب بخار میتوان اشاره کرد )  ، این تانکبر توانایی حمل 73 تن را دارا بود و از دیفرانسیل مستقل استفاده میکرد  و همین امر موجب میشد هدایت و کنترل این تانک بر همانند نمونه های قدیمی سخت برای کاربر نباشد ،  از دیگر ویژگی های برتر   MAN HX81 نسبت به نمونه های Elefant میتوان به استفاده از جک های هیدرولیک اشاره کرد . اخرین نمونه از خانواده   Elefant تانک یر  سری SLT-50-3  میباشد ، همانطور که قبلا هم اشاره کردم این خودرو نمونه جدیدتر مدل قبلی خود یعنی SLT-50-2 میباشد ، این خودرو از یک موتور توربو شارژ 22 لیتری مدل Deutz MWM TBD 234 با توان تولیدی 734 اسب بخار بهره میبرد ، این تانک بر توان حمل تانک های سنگین مانند لئوپارد سری 2A4 و 2A5 را دارد . بر طیق اعلام وزارت دفاع این کشور قرار است  این تانک تا سال 2015 در خدمت ارتش این کشور باشد .

تصویر زیر مکان نصب مسلسل 12.7 میلیمتری را بر روی بام خودرو نشان میدهد.

thumb_Bild112g.jpg

نمای مختلف

thumb_Bild043g.jpgthumb_Bild045g.jpgthumb_faun_slt50_elefant_l2.jpgthumb_faun_slt50_elefant_l3.jpg

گرداننده قرقره های بکسل

thumb_Bild028_2g.jpg

سیستم تمام هیدرولیک گرداننده قرقره های بکسل

thumb_Bild061g.jpg

داخل  کابین

thumb_bw_slt_elefant_dsc01911.jpg

نمای 4 طرف

thumb_faun_slt_50_3_elefant_saanh_52t-41

مشخصات

سال ورود به خدمت

1976

پیکره بندی محور

8x8

ظرفیت اتاق

1 راننده به همراه 3 سرنشین

حجم و ابعاد

وزن

22.8 تن

ظرفیت بارگیری

52 تن

طول

8.83 متر

عرض

3.07 متر

ارتفاع

3.24 متر

نیروی محرکه

موتور

Mercedes-Benz MB 837 Ea-500 diesel

قدرت اسب بخار

730

حداکثر سرعت در جاده

65 کیلومتر بر ساعت

محدوده

600 کیلومتر

قابلیت های حرکتی :
 

شیب : %60
شیب جانبی : %30
گام عمودی : 0.6 متر
عبور از گودال 0.8 متر

منابع

http://www.military-...t50_elefant.htm

تصاویر بیشتر

thumb_Bild007g.jpgthumb_faun_slt50_elefant_l1.jpgthumb_Bild011g.jpgthumb_Bild009g.jpgthumb_faun_slt50_elefant_l6.jpgthumb_faun_slt50_elefant_l4.jpg

مترجم و گرداوری: hamidz65

کپی با ذکر نام میلیتاری و مترجم بلامانع است.

copyright © Military.ir


داکوتا...
ما را در سایت داکوتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان dakota بازدید : 309 تاريخ : پنجشنبه 9 ارديبهشت 1395 ساعت: 7:54